Kunstsite deSingel

Over de kunstsite

Kunstsite deSingel is een indrukwekkende architecturale realisatie aan de rand van Antwerpen, met liefde en respect voor de kunsten ontworpen door Léon Stynen (1899-1990) en Stéphane Beel (°1955). Dankzij hun geniale architectuur kunnen grootschaligheid en experiment elkaar hier vinden in muziek, theater, dans en architectuur, in voorstellingen, concerten en tentoonstellingen, in kunstonderwijs en -onderzoek.

'.$image['alt'].'

Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen leidt een 600-tal studenten op, waarvan ongeveer een kwart afkomstig is uit het buitenland. We bieden opleidingen aan in Dans, Drama en Muziek, aansluitende Specifieke lerarenopleidingen en verschillende vervolgtrajecten. Deze combinatie van opleidingen is uniek in België. Het laat ons toe om diverse en vernieuwende artistieke vormen te beoefenen en samen te werken met verschillende professionele partners.

meer

deSingel

deSingel is de enige plaats in het internationale kunstenlandschap waar de 4 disciplines theater, dans, muziek en architectuur samenwonen. Mee dankzij de grootschalige infrastructuur van de site is deze grote kunstinstelling van de Vlaamse Gemeenschap een unieke ontmoetingsplaats voor de internationale en Vlaamse kunstenwereld.

meer

Vlaams Architectuurinstituut

Het Vlaams Architectuurinstituut is het sectorinstituut voor hedendaagse architectuur. We maken het publiek attent op het belang van een goed ontworpen leefomgeving, stimuleren het maatschappelijke debat omtrent het ontwerp van gebouwen en steden en verspreiden kennis over architectuur.

meer

Het Theaterfestival

Het TheaterFestival zet 10 dagen lang een grote spot op het mooiste dat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt.

Het TheaterFestival nodigt haar publiek uit voor dit unieke moment van het jaar waarop het nog één keer kan genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het seizoen.

meer

Eastman

Eastman werd opgericht in januari 2010 om het werk van artistiek leider/choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui te produceren en te touren. Cherkaoui’s werk voorziet het publiek van een groot scala aan projecten en samenwerkingen; gaande van hedendaagse dans tot theater, ballet, opera, musical en andere performance-vormen. Een non-hiërarchisch denken over beweging, lichaamstaal en cultuur is de basis van de artistieke aanpak van Sidi Larbi Cherkaoui. Eastman is het centrale punt voor al Cherkaoui’s werk en opereert vanuit Antwerpen. Eastman is in residentie bij deSingel Internationale Kunstcampus (Antwerpen). Sidi Larbi Cherkaoui is associated artist bij Sadler’s Wells (London). Vanaf September 2015 is de choreograaf artistiek directeur van Ballet Vlaanderen.

meer

I Solisti

I SOLISTI geeft klassieke muziek een creatieve twist. Wat 30 jaar geleden begon als een traditioneel blazersoctet groeide onder de bezielende leiding van artistiek directeur en founding father Francis Pollet uit tot een all round muziekensemble met international erkenning. Kansen geven aan jonge talentvolle artiesten en avontuurlijke projecten rond opera en muziektheater vormen een constante in de werking van het ensemble.

meer

Spiegel String Quartet

Dankzij de volledige toewijding en de passie voor het strijkkwartetgenre, verwierf het in 1996 opgerichte Spiegel String Quartet zeer snel nationale en internationale bekendheid.

Het kwartet concerteerde in heel wat prestigieuze concertzalen en op talrijke festivals, zoals de filharmonische Vereniging Brussel, deSingel Antwerpen, De Bijloke Gent, het Festival van Vlaanderen, Festival Ars Musica, het Concertgebouw Amsterdam, …

Het repertoire van Spiegel String Quartet omvat zowel de grote tijdloze meesterwerken van Beethoven, Schubert, Brahms, Schumann, Debussy en Sjostakovitsj als de hedendaagse, soms controversiële werken zoals vb. “Black Angels for  string quartet” (George Crumb), “Tetras” (Iannis Xenakis).

meer

Studiecentrum Vlaamse Muziek

De vzw Studiecentrum voor Vlaamse Muziek [SVM] werd op 12 februari 1998 opgericht. Volgens artikel 3 van de statuten is de vereniging ‘een studie- en documentatiecentrum dat tot doel heeft het Vlaamse muziekpatrimonium van de 19e en 20e eeuw te vrijwaren en bekend te maken’.

meer

Sabbattini

Sabbattini presenteert de opleidingen assistent-podiumtechnicus en assistent-productie
Sabbattini is een tewerkstellingsinitiatief van de VDAB, het Sociaal Fonds Podiumkunsten en deSingel
deSingel biedt jaarlijks plaats en logistieke ondersteuning aan twee opleidingen die kaderen in het ‘Sabbattiniproject’, een tewerkstellingsinitiatief voor de culturele sector genoemd naar Nicola Sabbattini (˚1574, Italië), een van de grondleggers van de hedendaagse theatermechanica. Tijdens de Sabbattini-opleiding verwerven werkzoekenden een basiskennis via theoretische en praktische modules alsook via stages in de podiumkunstensector.

 

meer

LEON deSINGEL CAFE

Voor de liefhebbers van dans, muziek, architectuur en theater is het grand café een hotspot. Maar zeker niet alleen de bezoekers en artiesten van de campus hebben de weg naar het grand café gevonden. Het cliënteel is zeer divers. Van zakenman, politicus, particulier tot cultuurfanaat, allen hebben ze wel een reden om in het grand café hun eigen unieke ervaring te beleven.

meer