Kunstsite deSingel

Leeszaal

De Leeszaal Kunstcampus is het resultaat van een innovatief samenwerkingsverband tussen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool), deSingel en het Vlaams Architectuurinstituut. Onderwijs en cultuur vinden elkaar in een bijzondere combinatie van collecties die de artistieke disciplines op de campus weerspiegelen. Voor zowel muziek, drama, dans als architectuur wil de leeszaal een stimulerende kennisomgeving zijn, een informatie- en documentatiecentrum, waar zowel de (pre)professioneel als de liefhebber zijn gading vindt. Een plek van studie en onderwijs, onderzoek en ontmoeting, creatieve zelfontplooiing en rustige contemplatie.
Basis voor de collectie is de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium, een bibliotheek van internationaal belang. Deze muziek-, theater- en danscollectie is aangevuld met publicaties overarchitectuur.
De leeszaal is het publieke gezicht van een gespecialiseerde onderwijs- en onderzoeksbibliotheek, maar ook een plek voor het brede publiek. Een multidisciplinair programma van lessen, lezingen, introducties, workshops, rondetafelgesprekken en presentaties stimuleert de exploratie van het aanbod op de campus.
In de Leeszaal bevindt zich een evenementenrek waarop specifiek informatie te vinden is over de publieke activiteiten die door het Conservatorium, deSingel en het Vlaams Architectuurinstituut worden georganiseerd. In de ticketshop worden publicaties (boeken, dvd’s, cd’s, …) verkocht die aansluiten bij diezelfde publieke activiteiten.

Gratis
U kan de catalogus van de bibliotheek Koninklijk Conservatorium Antwerpen online raadplegen. De leeszaal maakt deel uit van een uitgebreide bibliotheekwerking.

Openingsuren

ma > vr  10.00 > 17.00 uur

Contactpersoon

bibliotheek.kca@ap.be