Kunstsite deSingel

Zaalverhuur

De Blauwe Zaal, die een publiekscapaciteit heeft van 900 plaatsen, en de Muziekstudio, met een publiekscapaciteit van 145 plaatsen, kunnen worden gehuurd voor concerten, symposia en academische zittingen.

 

Informatie

iris.vancamp@desingel.be
T +32 (0)497 52 29 43

Blauwe Zaal

'.$image['alt'].'

De BLAUWE ZAAL is een specifieke concertzaal die met haar accommodatie en akoestiek een unieke ruimte biedt voor het organiseren van muzikale activiteiten. Daarnaast biedt ze ook de mogelijkheid tot het organiseren van congressen en allerhande vieringen. Door een grote ruimte tussen de rijen is het zitcomfort opvallend.

iris.vancamp@desingel.be
T +32 (0)497 52 29 43

Muziekstudio

'.$image['alt'].'

De MUZIEKSTUDIO is een vlakkevloerzaal met een capaciteit van 144 zitjes, in de eerste plaats bedoeld voor hedendaags experiment maar ook inzetbaar voor andere media.
De Muziekstudio beschikt in functie daarvan over een adequate uitrusting: een akoestisch aanpasbare wand, technische voorzieningen met flexibele ophanging in het plafond, verwijderbare vloerpanelen met kabelgoten eronder, …
Ook inzake publieksopstelling kan worden geëxperimenteerd. De zaal heeft immers geen vaste oriëntatie: dankzij drie aparte toegangscircuits kunnen toeschouwers en artiesten de ruimte op verschillende manieren betreden. Doordat de zaal naar believen kan worden ingericht – tribune, podium en stoelen zijn vrij opstelbaar -, stimuleert ze het onderzoek naar de uitvoeringspraktijk. De laboratoriumfunctie van de Muziekstudio genereert alternatieve concert- en presentatiemogelijkheden. Als kleine concertzaal is de Muziekstudio uiterst geschikt voor het tonen van work-in-progress en voor het ontsluiten van onderzoeksprojecten. Daarnaast kan de de ruimte ook worden ingezet voor intiemere deelprogramma’s van het reguliere muziekaanbod (jazz, hedendaagse muziek). Als tweede muziekpodium laat de Studio parallelprogramma’s toe tijdens intensieve programmaclusters.
De beslotenheid van de Muziekstudio biedt een uitgelezen klimaat voor lecture recitals, masterclasses en workshops, maar ook voor colloquia en andere gelijkaardige activiteiten. De Muziekstudio heeft 2 grote ramen die daglicht binnen laten. Daardoor krijgt de ruimte niet alleen meer gebruiksmogelijkheden, de repetities worden ook een stuk aangenamer.
Naast de Muziekstudio ligt de Blauwe Foyer die uitkomt op de wandelgangen naast de Blauwe Zaal.

iris.vancamp@desingel.be
T +32 (0)497 52 29 43